Besök av Sven Delin, distriktsdomare och ledare för Skandia Tour regional 3, 140605

Sven Delin

 

Sven Delin

 

 

 

På söndagen den 15 juni sammanstrålar elitspelare i åldrarna 13 – 21 år på Kungälv Kode. Tävlingen kommer att pågå under hela dagen och avslutas inte förrän 19-20 på kvällen. I tävlingen deltar 24 tjejer och 54 killar. Första start är kl 07:30. Killarna spelar 36 hål och tjejerna 27 hål.

Spelarna är riktigt duktiga och det skall bli intressant att följa tävlingen.

Inför tävlingen hade Kungälv Kode besök den 5 juni av distriktsdomare Sven Delin. Är själv en mycket duktig spelare med framstående meriter i tävlingssammanhang. Hjälper numera till och är aktiv som bland annat Tournament Director för SGF Juniortävlingar, Skandia Tour.

Under ca 3 timmar gick Sven igenom vad som gäller inför tävlingen inklusive en besiktning av banan. Det diskuterades bland annat märkning av vattenhinder, broar, uppmålning av mark som kan betecknas som mark under arbete och mycket annat. Bedömningar och förändringar som kommer att underlätta för spelare, domare, tävlingsledare att spela efter de regler vi har att rätta oss efter under aktuell tävling och även i andra sammanhang.

Skandia Tour är ett toursystem i vilket alla juniorer 13-21 år kan tävla på olika nivåer.