Välbehövligt regn

Peters regnbåge

Gärna mer regn.

Efter en tuff period utan regn så kom äntligen de eftertraktade dropparna fallandes ned över golfbanan. Hur fantastiskt det än har varit med att varje morgon vakna upp till sol och fint väder så har det tagit otroligt hårt på våra grönytor som behöver stora mängder vatten varje dag. Inte mindre än 750 000 liter i veckan går åt till att vattna greenerna.

Banan har under sommaren försatts i vad man nästan kan likna vid ett beredskapsläge för att skydda greenerna. Vatten pumpas längre ned i dammsystemet för att minska avdunstningen och hushålla med det viktigaste vi har. Flera spridare till bevattningen byts ut till moderna sektorspridare för att minimera vatten förlusterna. All bevattning sker i korta intervaller och nu den senaste tiden har man arbetat på natten och tidig morgon med att vattna för hand på de mest utsatta ställena.

Ett tack till våra greenkeepers med Mikael Mattsson i spetsen för ett fantastiskt arbete med banan som sedan augusti förra året gått igenom tre extrema perioder av väta, kyla och nu torka. Utan er kunskap och engagemang så hade vi inte varit där vi är idag.

Med dom förutsättningarna så är banan den bästa vi kan få och med det arbete som lagts ned så vet vi att den snart är bättre än någonsin igen.

Hoppas vi ses på klubben i sommar!

Peter Svanström
Ordf. KKGK