Nu har den nya regelboken kommit, ha din regelbok i telefonen/ datorn.

Vattenhinder sidovattenhind

Nu har den nya regelboken kommit. Den finns att köpa i receptionen för 20:-.

Det är viktigt att ha den med sig när man går en runda och det uppstår regeltvister i samband med detta.

Ha din regelbok i telefonen/ datorn

Ett sätt att alltid ”bära” med sig regelboken är att ladda ner den i sin telefon och lägga upp den som ett bokmärke. Telefonen har man ju, i dagsläget, alltid med sig. Detta kräver att man har en telefon med möjlighet att nå internet. Ett sätt är ju också att söka upp en regelproblematik i google. Där kan du också få många svar och komma fram till flera lösningar. Allt detta är ju gratis!

Alternativ boll.

Viktigt i detta sammanhanget är att påminna om speltempot på banan. Att, vid en regelproblematik, stå på banan och leta efter regler och vad som gäller kan ju, ibland, ta lite tid. Detta försämrar speltempo och kan skapa irritation. Bättre är att spela en alternativ boll, föra de båda scorerna, och ta upp problemet när du spelat färdigt din runda. Vad som gäller för alternativ boll tar du, naturligtvis, fram i din regelbok.

Bra länkar att använda vid nedladdning i din dator eller telefon:

http://www.randa.org/rulesequipment/rules/rules-explorer

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=khsn2tzh&gInitPage=1

http://www.golf.se/globalassets/regler-och-handicap/regler-for-golfspel-2016.pdf

Det är dock aldrig fel att ha båda möjligheterna, i telefon/ dator och i en regelbok som man förvara i sin bag.

Regelkommittén

 

 

Comments are closed.