Banrapport + karpfiskare sökes

Kungälv-Kode GK

Nu närmar sig hösten med små men tydliga steg och vi är inne i en ny tillväxtperiod med mycket dagg. Idag (torsdag 9 sep) var det högsommar med 24 grader och lite vind och en bana i toppskick.

Jo, det finns mer att göra och det är på gång. Sedan igår finns det en ny trappa upp till herrtee på hål 2 och snart är trappan upp till 18 riktigt vacker. Den första skapelsen blev ett perfekt fundament, hmm

I skrivande stund produceras fler banmarkeringar i trä (45×45) och dessa kommer att placeras ut på utvalda ställen.

Fler bänkar skruvas ihop och kommer att placeras ut på damtee hål 11 och herrtee hål 7. Damernas bänk på hål kommer att flyttas ner och hamna i mer skyddat läge.

Överlag genomförs säkerhetshöjande åtgärder vartefter. Den interna out-of-bonce på hål 4/15/16 kommer att tydligöras med svartvita markeringar men forfarande gäller texten ”… finklippta delen och höger därom …” Klippningen kan komma att justeras något för att bli tydligare.

Vi har lite bekymmer med bevattningsanläggningen och rör spricker då och då. Rören har nått bäst-före-datum och vi tar oss an dem efter hand. Bunkrarna är prio och kommer att få en översyn och kantskäras. Först på listan av bunkrar som skall renoveras är greenbunkrar på hål 16. Några bunkrar kommer att justeras i storlek, t ex på hål 10,14 och 16.

Låga punkter som samlar vatten vid nederbörd kommer att lyftas och jämnas ut, t ex green på hål 4, området framför green hål 18 m fl.

Daniel Kristiansson som hjälpte med grävning av dammarna i somras har lovat att komma tillbaka samma tid nästa år. Det är otroligt värdefullt och sparar oss en massa jobb och pengar. Daniel och hans företag är nu sponsorer av hål 11 och vi kommer att skylta upp detta inom kort. Bra med kontakter och ideella initiativ!

Idag genomförde vi också utsättning av gräskarp i dammarna på hål 8/10/11/11/12/12. Det är tjeckiska gräskarpar som inte bökar upp och grumlar vattnet utan bara äter grönt. Totalt 20 st små banarbetare som nu jobbar under ytan. Fiske förbjudet om någon undrar 🙂 Vill du se hur de ser ut kommer de att finnas på hemsidan strax.

Även om fiske är förbjudet söker vi duktiga karpfiskare. Vi skall nämligen flytta några av våra större karpar till de nedre vattendragen. Känner du att det är något för dig? Kontakta Esbjörn nedan.

I närtid startar ett projekt med uppdrivning av träd på strategiska punkter. Tanken är att släppa upp gräset, plantera snabbväxande träd som t ex asp och sedan komplettera med andra sorter som ek, björk etc. Aspen som är snabbväxande får skydd av gräset initialt, de långsamväxande får skydd av aspen och senare ansar vi och sparar det vi vill ha. Sättet att göra det är hämtat från sättet att etablera växtlighet i karga områden som öar i skärgårdsmiljö, fjällnära natur och näringsfattig mark.

Vi har lagt ut en städdag den 10/10, anmälan på Min Golf.  Din insats är mycket värd och gör skillnad.

Vi har fortfarande ett par hål kvar som saknar hålvärd. En litet jobb som kan göra stor skillnad. Kan du tänka dig att ta uppdraget så hör av dig på mail till undertecknad (esse@bahnhof.se). Vilka hål som är ”lediga” framgår av hemsidan (Banan – Hålvärdar).

För Bankommittén – Esbjörn Sjöberg, ordf i Bankommittén (esse@bahnhof.se, 070-7616234)

Comments are closed.