Rapport från banan

Boknigsläge

Regnet det bara öser ner och temperaturen är lägre än normalt i maj månad. Brrr!

Ändå håller banan bra kvalitet men med det senaste skyfallet beslöt vi att stänga banan onsdag den 25:e  samt torsdag den 26:e! Förhoppningen är att vi slipper mer regn och kan öppna på fredag igen.

Stort fokus läggs på att få bort vattnet på de blötaste ställena på banan. Dräneringar, öppna diken och höjning/sänkning av ytor för att vattnet ska ledas bort pågår och kommer fortsätta under hela säsongen. Vi vet var dessa ytor finns och tar oss an dem efter hand.

Ett större projekt som pågår är trappan upp till 18:e tee. Vi gjuter ett trappsteg per dag när vädret tillåter och idag är vi lite mer än halvvägs. Det blir väldigt bra när det är klart. Även trappan till herrarnas tee på hål 2 kommer få en rejäl översyn.

Ett annat större projekt som planeras i sommar är grävningen av dammarna på hål 11. En lokal sponsor kommer hjälpa oss med stora maskiner och vi är så förväntansfulla. Det kommer att lyfta hål 11 rejält.

Förutom de större projekten pågår en massa andra aktiviteter med avsikt att förbättra banan. Greener skärs, det gödslas, vi sår gräs och förbättrar ytorna runt greenerna. Dräneringar grävs om, förbättras och justeras som till exempel på hål 11 och 12.

Den nya altanen och dricksvattenkranen är uppmärksammade och har fått många positiva kommentarer. Även bänkarna som kommit ut på övningsområde, range och banan gör skillnad.

Är du intresserad av att hjälpa till med skötseln av banan? Det kan göras på flera sätt. Vi fortsätter med Finliret på onsdagar med start i maj, kl 9-14 är det som gäller. Det gör stor skillnad och är också ett trevligt sätt att träffas. Kallelse kommer när det är dags.

Du som vill kan också få vara ’Hålvärd’. Det innebär att du har lite extra fokus på ’ditt hål’ och meddelar vad som inte är som det ska, vad som skulle kunna förbättras eller förändras. Det är alltså inget krav att du själv ska arbeta på hålet men du meddelar Bankommittén status och vad som bör ses över. Idag har vi 9 (eller 10 tror jag att det är) och du hittar dessa på hemsidan under ”Medlemssidor/Bankommittén/Hålvärdar”. Är du intresserad är du välkommen att höra av dig till Esbjörn Sjöberg, 070-7616234 eller per epost esse@bahnhof.se.

Snart kommer våra fontäner att komma igång på hål 2, 8, 10 och 18. Allt är förberett och vi väntar på de magnetventiler som beställts. Det kommer att bli något alldeles extra när de är igång.

Allt går inte som planerat och ny tee på hål 8 är en besvikelse. Vädret har inte hjälpt oss. Nu kommer vi att rulla ut färdigt gräs och förhoppningsvis har vi snart en fungerande gul tee igen. Även damernas tee på hål 8 kommer att åtgärdas. Vi hoppas att gräset tar sig bättre där när det är dags.

I veckan som kommer planerar vi att förse alla flaggstänger med svart nederdel för att bättre kunna avgöra var flaggan är placerad på green. Planen är gjord och färgen är på plats. Tack, för tipset som kommer från några av våra seniora spelare.

Ett önskemål från elitlaget och andra är att få ut alla tee, även blå och vit. Detta har blivit åtgärdat och kommer vara så fortsättningsvis.

Tveka inte att höra av dig direkt till Bankommittén, undertecknad eller någon annan i personalen. Budget, resurser och väder påverkar hur vi prioriterar men ibland kan din input göra stor skillnad.

Hälsar Bankommittén och personalen på Kungälv-Kode Golfklubb

Esbjörn Sjöberg, Ordförande i Bankommittén

Comments are closed.