Greener, snabba o jämna

20190417 123040

Vi har haft en mycket bra start på säsongen och banan är redan på god väg mot sommarkvalité!

Just nu behöver vi lite regn för att det skall ta riktigt bra fart, men det kan ju gott vänta till efter påsk.

Greenerna är som de flesta märkt mycket jämna och snabba. Volker var ute och mätte i onsdags och kom fram till en STIMP på drygt 11 (se bild). Målet är att de skall bli lite långsammare för att passa de flesta och hålla ned rondtiderna.

Vi hade även besök av Kim Sintorn vår bankonsulent som var mycket nöjd över banans kondition. Han kom även med råd och instruktioner inför påfyllnaden av sand på greenbunkern på hål 8, Vi kommer att använda den så kallade Hallandsmetoden med mycket paddning av sanden vilket gör att den sätter sig omedelbart, vi har även tagit in sand från Laholm, som rekommenderas för denna metod. Påfyllnad av bunkrar kommer att fortsätta efter 8:an är klar.