Måndagar gäller på Kungälv-Kode GK

13227503 10153823078967690 8561902198003583825 o

Måndagsklubben startar 6 maj!

Sen några år tillbaka på just måndagskvällar är det fullt på Kungälv-Kode GK:s fina träningsområde alldeles intill klubbhuset. Måndagsklubben är det stående inslaget för våra blivande talanger. Barn och ungdomar i blandade åldrar från 6 år och uppåt drillas då genom lekar och övningar och här utvecklas barnen i spelet med klubba och boll på ett enkelt och lättsamt sätt. Locket på bollautomaten står öppen och fria bollar gäller.

De yngsta övar till en början att träffa och slå iväg en boll varvat med olika putting banor på övningsgreenen. I takt med att barnen blir säkrare ordnar vi grupper där man får prova på att gå ut på banan givetvis med en handledare och spela ett eller två hål för att känna på hur det känns.
Dom som redan har handikapp, åldern runt 12-14 år, går oftast ut direkt på banan ca 5-6 hål innan kvällen avslutas med en fokustimme med tränaren där man filar på olika delar i spelet såsom bunkerslag, puttning, långa och korta spelet. Regler är också en viktig del som vi i år kommer att fokusera lite mer på än tidigare och här har vi tagit hjälp av regelkommittén.
Det är en härligt att se hur fort barnen utvecklats under året. I början av säsongen ligger de flesta övningsbollarna bara tio meter framför utslagsplatserna och när vi avslutar säsongen ligger dom flesta bollarna betydligt längre ut.
Måndagsklubben har visat hur lätt det är att trivas på en golfklubb och att alla är välkomna samt att det inte är så svårt att börja spela golf. Flera föräldrar har sen starten även nu blivit ”nya” medlemmar i klubben sen deras barn började på måndagsklubben vilket är ett bevis på en lyckad satsning som vi kommer att fortsätta att förfina och utveckla.

Nyheter

Boknigsläge
Nyhet
kkgk

Driverkurser!

Nu går det att anmäla sig till driverkurs! Damer jag måndag 29 maj kl 17 till 19  Pris 250 kr  avgiften swishas in på 0707345577

Läs mer »
Boknigsläge
Nyhet
kkgk

Sommarläger för juniorer!

Nu är det hög tid att anmäla sig till våra populära sommarläger för juniorer, där man får lära sig lära sig allt inom golf! Åldersgrupp:

Läs mer »
Kungälv-Kode GK
Nyhet
kkgk

Golfkul för nya juniorer!

Golfkul – för de minsta och för de som inte provat golf tidigare I denna grupp kommer det vara föräldrar som hjälper till och stöttar

Läs mer »
KKGK LOGO
Nyhet
kkgk

Greenfeesamarbeten

För våra årsmedlemar har vi följande nya greenfeesamarbeten: Uddevalla GK: 50% på greenfee alla dagar Sjögärde GK:  50 % alla vardagar samt helgdagar dagar efter

Läs mer »