Måndagar gäller på Kungälv-Kode GK

13227503 10153823078967690 8561902198003583825 o

Måndagsklubben startar 6 maj!

Sen några år tillbaka på just måndagskvällar är det fullt på Kungälv-Kode GK:s fina träningsområde alldeles intill klubbhuset. Måndagsklubben är det stående inslaget för våra blivande talanger. Barn och ungdomar i blandade åldrar från 6 år och uppåt drillas då genom lekar och övningar och här utvecklas barnen i spelet med klubba och boll på ett enkelt och lättsamt sätt. Locket på bollautomaten står öppen och fria bollar gäller.

De yngsta övar till en början att träffa och slå iväg en boll varvat med olika putting banor på övningsgreenen. I takt med att barnen blir säkrare ordnar vi grupper där man får prova på att gå ut på banan givetvis med en handledare och spela ett eller två hål för att känna på hur det känns.
Dom som redan har handikapp, åldern runt 12-14 år, går oftast ut direkt på banan ca 5-6 hål innan kvällen avslutas med en fokustimme med tränaren där man filar på olika delar i spelet såsom bunkerslag, puttning, långa och korta spelet. Regler är också en viktig del som vi i år kommer att fokusera lite mer på än tidigare och här har vi tagit hjälp av regelkommittén.
Det är en härligt att se hur fort barnen utvecklats under året. I början av säsongen ligger de flesta övningsbollarna bara tio meter framför utslagsplatserna och när vi avslutar säsongen ligger dom flesta bollarna betydligt längre ut.
Måndagsklubben har visat hur lätt det är att trivas på en golfklubb och att alla är välkomna samt att det inte är så svårt att börja spela golf. Flera föräldrar har sen starten även nu blivit ”nya” medlemmar i klubben sen deras barn började på måndagsklubben vilket är ett bevis på en lyckad satsning som vi kommer att fortsätta att förfina och utveckla.

Nyheter

IMG 20240411 142428
Nyhet
kkgk

Våra ny robotgräsklippare!

Här står våra nya klippare, nu börjar de programmeras upp för att klippa vår gräsytor. De är mycket effektiva och gör spelytorna än bättre. Läs

Läs mer »
Hal16ver2
Nyhet
kkgk

Hål nr 16 – par 4!

Föregående år ändrade vi vår banslinga, något som varit väldigt uppskattat av både medlemmar och gäster. Som en fortsättning att förbättra vår bana har styrelsen

Läs mer »
Varklippning 2
Nyhet
kkgk

Sommargreener lördag 9 mars

Arbetet har börjat med att gör i ordning banan för öppning. Här klipper vi greenerna för första gången med vår singelklippare. Greenerna ser mycket bra

Läs mer »
KKGK
Nyhet
kkgk

Uppdaterad hemsida

Medan några av oss spelar Tvådagars Winter Edition, några svingar sina klubbor inomhus och några låter klubborna vila så jobbar vi på i bakgrunden för

Läs mer »