Vad händer på klubben?

20190219 134848

Hej

Nu har styrelsearbetet i den nya sammansättningen varit igång i fyra månader. Vi har sedan höstmötet hunnit med fyra styrelsemöten, haft träff med markägaren med vilken vi tecknat ett nytt avtal som sträcker sig över 10 år. Vi för också hela tiden dialog med Solberga Golf & Konferens, om allehanda ting men mest har det varit vårt nyttjanderättsavtal. Det är klart och skall bara skrivas under av båda parter. Avtalet sträcker sig över fem år.

Banan har ju varit vintertäckt större delen av januari och februari men nu har den öppnat sig igen i vårskrud. Den är mycket bra att spela golf på mot våra vintergreener. Ger bra träning när det gäller transportslagen och närspelet. Man får ju också möjligheten att träffa kompisar, viktigt.

Vi har fått en ny hemsida i en trevligare form och som känns mycket roligare att vandra i, ta del av information. Det är viktigt att medlemmarna ges möjlighet att få mycket och bra information om vad som händer på klubben. Tack Joakim för allt arbete med hemsidan.

Vi har ju också vår sida på facebook där vi kan se vad som händer, ta del av bilder m.m.

Det är också full aktivitet hos våra olika sektioner.

Seniorkommittén har fastställt alla tävlingar i år. Spelet börjar den 7:e maj. Först har kommittén det sedvanliga upptaktsmötet den 16 april. Det går bra att anmäla sig, redan nu, till mötet och alla tävlingar.

Tävlingssektionen förbereder årets alla tävlingar, bokar in dem i våra system osv.

Herrgolfen är på gång och det blir tävlingar på torsdagar som vanligt. Hur det blir med finalspel o.s.v. får vi se.

Elitspelet är inte riktigt klart än men de spelare vi har haft under 2018 väljer, tyvärr, att spela med Stenungsunds GK i år. Jonas håller på och inventerar för att se huruvida vi skall ha någon representation i Elitserien, SM.

Regelkommittén är också aktiv. Det är fastställt att det vid två tillfällen skall vara regelutbildning, 9:e och 23:e april. Omgångarna är inlagda som tävlingar i GIT, REGELUTBILDNING. Anmäl er!!! Kunskap förhöjer glädjen. Vi har ju som sagt nya och modifierade regler som skall göra spelet snabbare, bli roligare m.m.

Damkommittén ligger också i startgroparna med sin aktivitet. Klart är att det blir på torsdagar som tidigare. En 18-hålstävling på förmiddagen och en 9-hålstävling på eftermiddagen.

Ungdomssektionen är i full fart. Startar den 6 maj. Fokus i barn och ungdomskommittén kommer att ligga på att få barnen att ha kul på golfbanan och på så sätt lägga grunden till fortsatt spelande när de blir äldre. För de barn/ungdomar som varit med några år i måndagsklubben blir fokus att få ut på banan och hcp 54.

Bankommittén tar det lugnt med information. Banan är ju fortfarande i vinterläge men det ser mycket lovande ut för en tidig start.