Måndagar gäller på Kungälv-Kode GK

13227503 10153823078967690 8561902198003583825 o

Måndagsklubben startar 6 maj!

Sen några år tillbaka på just måndagskvällar är det fullt på Kungälv-Kode GK:s fina träningsområde alldeles intill klubbhuset. Måndagsklubben är det stående inslaget för våra blivande talanger. Barn och ungdomar i blandade åldrar från 6 år och uppåt drillas då genom lekar och övningar och här utvecklas barnen i spelet med klubba och boll på ett enkelt och lättsamt sätt. Locket på bollautomaten står öppen och fria bollar gäller.

De yngsta övar till en början att träffa och slå iväg en boll varvat med olika putting banor på övningsgreenen. I takt med att barnen blir säkrare ordnar vi grupper där man får prova på att gå ut på banan givetvis med en handledare och spela ett eller två hål för att känna på hur det känns.
Dom som redan har handikapp, åldern runt 12-14 år, går oftast ut direkt på banan ca 5-6 hål innan kvällen avslutas med en fokustimme med tränaren där man filar på olika delar i spelet såsom bunkerslag, puttning, långa och korta spelet. Regler är också en viktig del som vi i år kommer att fokusera lite mer på än tidigare och här har vi tagit hjälp av regelkommittén.
Det är en härligt att se hur fort barnen utvecklats under året. I början av säsongen ligger de flesta övningsbollarna bara tio meter framför utslagsplatserna och när vi avslutar säsongen ligger dom flesta bollarna betydligt längre ut.
Måndagsklubben har visat hur lätt det är att trivas på en golfklubb och att alla är välkomna samt att det inte är så svårt att börja spela golf. Flera föräldrar har sen starten även nu blivit ”nya” medlemmar i klubben sen deras barn började på måndagsklubben vilket är ett bevis på en lyckad satsning som vi kommer att fortsätta att förfina och utveckla.

Nyheter

KKGK
Nyhet
kkgk

Uppdaterad hemsida

Medan några av oss spelar Tvådagars Winter Edition, några svingar sina klubbor inomhus och några låter klubborna vila så jobbar vi på i bakgrunden för

Läs mer »
20231121 152306 002
Nyhet
kkgk

Höstjobb på banan

Våra flitiga medarbetare på banan jobbar fortfarande för högtryck! Dräneringsarbeten, plantering av träd samt omläggning av vägar är bara några av höstens projekt, som kommer

Läs mer »
KKGK LOGO
Nyhet
kkgk

Gruppträningar Dam & Herr 2024

2024 kommer vi att erbjuda en gruppträning för hela säsongen. 10 träningstillfällen på 2 timmar för bara 1 895 kr. Med så många tillfällen så

Läs mer »
KKGK LOGO
Nyhet
kkgk

Ordinarie årsmöte (Höstmöte)      

KALLELSE                                         Till ordinarie årsmöte (Höstmöte)                         Du kallas härmed till årsmöte (höstmöte) i Kungälv-Kode Golfklubb Söndagen den 12 november 2023 kl. 13:00 i klubbhuset. Dagens

Läs mer »
Boknigsläge
Nyhet
kkgk

Resultat 4-manna scramble 30/9

Tack till alla som deltog i denna tävling. Det blev till slut sol efter allt regn, men den hårda vinden gjorde det tufft! Vinnare specialtävlingar:

Läs mer »