Vanliga frågor – Sweetspot

Skapa Sweetspot-konto

För att kunna boka och dra nytta av ditt medlemskap, måste du skapa ett Sweetspot-konto. 

Du laddar ner den senaste versionen av Sweetspot-appen här:

För att skapa konto på webben gör du följande:

Gå till: book.sweetspot.io/clubs/kungalv-kode-golfklubb

  • Tryck på Logga in/skapa konto
  • Fyll i de efterfrågade uppgifterna.

När du skapat ditt konto så kopplar du det till ditt golf-id. Tänk på att då behöver du lösenordet till Min Golf.

KOPPLA DITT GOLF-ID (med mingolf.se)

Mer detaljerade instruktioner hittar du här:

Betalningsförfarande

På KKGK kan du alltid välja att antingen betala direkt vid bokningen eller när du kommer till klubben. 

Betalar för din gäst blir pengarna reserverade på ditt bankkort. Hur lång tid det tar innan pengarna dras från ditt bankkort är beroende vilket typ av kort du använder.  Skulle du välja att avboka din starttid, så blir pengarna återbetalade automatiskt. Pengarna kommer in på ditt konto inom 3-4 dagar, återigen beroende på hur effektiv din bank är i att hantera återbetalningar.

Golfvänner

Din golfvänner importeras inte från Min Golf. Du kan lägga till dina kompisar direkt eller så använder du funktionen att de du spelat med enkelt kan läggas in som Golfvänner.

OBS! Golfvänner finns bara i appen.

Ankomstregistrering – varför är det viktigt?

Vår största tillgång på klubben är våra starttider, vilket är viktigt att värna om. Att inte utnyttja sina bokade tider, leder till sämre tillgänglighet, vilket i sin tur drabbar övriga medlemmar och att vi kan gå miste om potentiella greenfeeintäkter. 

Ankomstregistrering sker antingen direkt i appen eller på plats i receptionen. Personlig ankomstregistrering gäller, d.v.s. man kan inte anmäla en hel boll själv. Du kan ankomstregistrera dig i appen när du är inom 500 m från klubbhuset. Dock tidigast 30 minuter innan din starttid. 

Registrering av HCP rundor

Tyvärr har Sweetspot ännu inte fått rättigheter att koppla upp sig mot Golfförbundets World Handicap System för att kunna utveckla en lösning för att ni ska registrera era HCP-rundor.

Så det ni får göra är att manuellt registrera era rundor i mingolf.se.

Ni kan även använda er av OnTag digitala scorekort, de får snart tillbaka rätten att registrera hcp i deras app.

Bokningsägare

Sweetspot har som många andra bokningssystem att personen som gör bokningen också är ansvarig för bokningen, det är framförallt viktigt när det kommer till betalningar. En bokare är ansvarig för bokningen, och dess spelare.

Fördelen är att det alltid finns en ansvarig för alla bokningar, vilket kommer leda till mindre antal no-shows (spelare som inte dyker upp till sin tid), vilket i sin tur skapar ökad tillgänglighet för er medlemmar.

Det innebär också att om en bokningsägare vill avboka sig själv så kan bokningsägaren enbart boka av hela bokningen, eftersom en bokning måste ha en bokningsägare.  En ny bokning måste då göras av de spelare som ska vara kvar på starttiden. Det blir då den spelaren som är bokningsägare för den nya bokningen.

Golfbilar bokas som vanligt

Golfbilar bokas som vanligt genom att kontakta klubben.

Tävlingar

När du skall anmäla dig till en tävling gör du det som vanligt via Min Golf.